Σήμερα, σας έχουμε μία υπέροχη παραλλαγή της κλασικής συνταγής για φακές. Έτσι, για να ξεκινήσει καλά η βδομάδα. Δείτε παρακάτω πως θα φτιάξετε νόστιμες φακές με διάφορα λαχανικά πολύ εύκολα.
Τι θα χρειαστείτε για τις υπέροχες φακές με λαχανικά;
- 250 ml νερό και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 – 3 καρότα ψιλοκομμένα
- 2 φρέσκο σέλινο ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο και αυτό
- 2 κούπες φασολάκια
- 2 ψιλοκομμένες ντομάτες με τους χυμούς τους
- 2 πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
- 2 κούπες καφέ η πράσινες φακές
- 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα καπνιστή
- μισή κουταλιά κύμινο
- μισή κουταλιά σκόνη κάρι
- 2 χούφτες φρέσκο σπανάκι
- χυμός από δύο λεμόνια
- μισή κούπα μαϊντανός
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σωτάρουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα φασολάκια, τις ντομάτες, τις φακές (τις έχουμε μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ), χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, καλύπτουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 30 – 35 λεπτά. Μία στο τόσο ανακατεύουμε.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα καρυκεύματα 5 λεπτά πριν γίνει η σούπα. Προσθέστε περισσότερο νερό εάν χρειαστεί. Προσθέστε και τον χυμό λεμόνι και όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμείτε.
Σημειώσεις
- Το φαγητό μπορεί να μείνει στο ψυγείο για 4-5 μέρες. Στην κατάψυξη μπορεί να φαγωθεί και μετά από 2 μήνες.
- Εάν χρησιμοποιείτε πράσινες φακές, θα σας χρειαστούν 5-10 λεπτά παραπάνω για να μαγειρευτούν.
- Το κύμινο και το κάρι μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με φρέσκο θυμάρι.