Μια πανεύκολη, γρήγορη κι ελαφριά συνταγή που συνδυάζει την ιδιαίτερη γεύση του σολομού με τα αρώματα των λεμονιών και των πορτοκαλιών και την πικάντικη πινελιά της μουστάρδας.
Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 2 άτομα):
- 2 φιλέτα φρέσκα σολομού (από τη μέση του ψαριού)
- 100 γρ. από μια ελαφριά μουστάρδα
- Χυμός και ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- Χυμός και ξύσμα 2 λεμονιών
- 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 80 ml. ελαιόλαδο
- πιπέρι χονδροκομμένο και αλάτι
Τοποθετήστε τα φιλέτα του σολομού με όλα τα υλικά μέσα σε μία λεκάνη και καλύψτε τα με τα υλικά της μαρινάδας. Αφήστε τα για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Στη συνέχεια τοποθετήστε το κάθε φιλέτο μέσα σε αντικολλητικό χαρτί ξεχωριστά και βάλτε από επάνω τους τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας από τη λεκάνη. Κλείστε καλά και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 180ο C.