Μια συνταγή γνωστή και ως “egg in a hole”, τα eggs in a basket είναι μια τέλεια επιλογή για το πρωινό σου, αλλά και για οποιαδήποτε στιγμή πεινάς αλλά θες κάτι ελαφρύ (που θα σε χορτάσει όμως).
Υλικά (για κάθε ένα):
- ½ κουτάλι του γλυκού βούτυρο ή λάδι
- 1 αυγό
- 1 φέτα ψωμί του τοστ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάλε το βούτυρο ή το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Όσο περιμένεις να ζεσταθεί φτιάξε μια τρύπα στη μέση του ψωμιού (όπως βλέπεις στις εικόνες), με κουπάτ (αυτά που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε μπισκότα με σχήματα), ένα ποτήρι ή ακόμα και ένα μαχαίρι.
Τοποθέτησε τη φέτα του ψωμιού σου στο τηγάνι, άσε την περίπου 1’ και γύρισέ την. Μόλις το κάνεις αυτό ρίξε μέσα στην τρύπα το αυγό, και πάνω από αυτό λίγο αλάτι και πιπέρι.
Περίμενε μέχρι να δεις το αυγό να σταθεροποιείται αρκετά ώστε να μπορείς να το κουνήσεις με μία σπάτουλα χωρίς δυσκολία.
Αναποδογύρισε γρήγορα και προσεκτικά ώστε να ψηθεί και από τις 2 μεριές.
Για να δεις αν είναι έτοιμο, πίεσε πολύ ελαφρά με τη σπάτουλά σου τον κρόκο από την πάνω μεριά. Αν βυθίζεται είναι ωμό, αν μπαίνει ελαφρώς μέσα είναι ψημένο με ρευστό κρόκο, ενώ αν είναι συμπαγές έχει ψηθεί τελείως.
Το egg in a basket σου είναι έτοιμο!
Hint: Φτιάξε σάντουιτς με τα eggs in a basket σου. Μόλις βγάλεις τα έτοιμα «αυγόψωμα», βάλε στο τηγάνι 2 φέτες ακόμα ψωμί για τοστ, φρυγάνισέ τις, πρόσθεσε τα αγαπημένα σου υλικά (τυρί, ζαμπόν, λαχανικά κλπ.), μια νόστιμη σως και το πεντανόστιμο σάντουιτς σου είναι έτοιμο!