Η γνωστή σε όλους στραπατσάδα είναι το τέλειο γεύμα για όλες τις ώρες! Ελαφρύ αλλά γεμάτο θρεπτικά συστατικά και πλούσια σε γεύση!

Συστατικά

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 καστανό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
  • 750g ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή χοντροτριμμένες και με φλούδα
  • 8 μεγάλα αυγά
  • 100g φέτα
  • Αλατοπίπερο

Μέθοδος

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τηγανίζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει και να κολλάει. Προσθέστε την πάπρικα, τη ζάχαρη, το ξύδι και την περισσότερη αποξηραμένη ρίγανη (κρατήστε μια μεγάλη πρέζα). Τηγανίζουμε για άλλο ένα λεπτό, προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε καλά. Αφήνουμε να βράσει, μειώνουμε λίγο τη φωτιά και μετά αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 15 λεπτά. Το μεγαλύτερο μέρος του υγρού πρέπει να έχει εξατμιστεί και οι ντομάτες πρέπει να αρχίσουν να καραμελώνουν.
  2. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε και μετά ρίχνουμε στο τηγάνι με τις ντομάτες. Χαμηλώνουμε λίγο ακόμα τη φωτιά και ανακατεύουμε τα αυγά και τις ντομάτες μαζί. Συνεχίστε να ανακατεύετε και να μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά. Όταν τα αυγά είναι μισοβρασμένα, αποσύρουμε από τη φωτιά. Συνεχίστε να ανακατεύετε μακριά από τη φωτιά μέχρι τα αυγά να γίνουν κρεμώδη και μεταξένια. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ρίγανη και θρυμματίζουμε από πάνω τη φέτα. Σερβίρετε με κουτάλι πάνω από τοστ, με πίτα ή ως μέρος του αλειμμένου πρωινού.

Καλή επιτυχία!