Σε αυτήν την συνταγή θα μαγειρέψουμε κοτόπουλο με σπαράγγια και από πάνω σως από μέλι και λεμόνι. Θα θέλεις σίγουρα να την δοκιμάσεις. Η λαδόκολλα εξασφαλίζει ότι θα δημιουργηθεί μία πανδαισία γεύσεων και το ιδανικό ψήσιμο στο κοτόπουλο. Ας δούμε τα απλά βήματα για να το μαγειρέψεις.
Υλικά που θα χρειαστείς
- 1/4 της κούπας χλωρό κρεμμύδι
- 4 λαδόκολλες
- 1 ματσάκι σπαράγγια
- 4 στήθη κοτόπουλο
- Χυμός από ένα λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της σως, το λιωμένο βούτυρο, το ελαιόλαδο, το μέλι, το χυμό λεμονιού.
- Βγάλτε τις λαδόκολλες (μπορείς να τις βάλεις μέσα σε αλουμινόχαρτο αν θες να διασφαλίσεις οτί δεν χυθεί η σως), μία για κάθε στήθος. Χωρίστε τα σπαράγγια δια 4. Τοποθετήστε και το κοτόπουλο και ρίξτε στην λαδόκολλα την σως.
- Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήστε τις λαδόκολλες για 20 λεπτά.
- Βγάλτε τις λαδόκολλες από τον φούρνο. Για να σερβίρετε, αφαιρέστε τες και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο χλωρό κρεμμυδάκι.
Αυτήν την συνταγή μπορούν να την εκτελέσουν ακόμη και αρχάριοι. Είναι ιδανική για τις μέρες που δεν έχετε πολύ χρόνο. Καλή όρεξη!
[φωτογραφία: πρόταση σερβιρίσματος με καλαμπόκι από purewow.com]