Αυτή η υπέροχα απλή συνταγή για κέικ με λεμόνι είναι εξαιρετικά γρήγορη στην προετοιμασία και ιδανική για ψήσιμο το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά.
Συστατικά
- 225g ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο, συν επιπλέον για άλειμμα
- 225 g ζάχαρη άχνη
- 4 αυγά ελευθέρας βοσκής
- 225g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 λεμόνι χωρίς κερί, ξύσμα και χυμό
- 85g ζάχαρη άχνη
Μέθοδος
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C και αέρα. Αλείφουμε μια φόρμα με λίγο βούτυρο και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος.
- Ρίξτε το υπόλοιπο βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε τη ζύμη στη στρωμένη φόρμα ψησίματος, ισιώνουμε την κορυφή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και ψήνουμε για 50-55 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη. Όταν το κέικ κρυώσει λίγο, ανοίξτε τρύπες στην κορυφή χρησιμοποιώντας ένα σουβλάκι, ξυλάκι ή ένα κομμάτι ωμά μακαρόνια. Περιχύνουμε με το γλάσο, αφήνουμε στην άκρη για λίγα λεπτά και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;