Αυτή η κλασική ιταλική συνταγή για πέννες arrabiata είναι τόσο εύκολη που είναι ιδανική και για αρχάριους, φοιτητές, ακόμη και άσχετους από μαγειρική! Απλά ακολουθήσετε τις οδηγίες και θα έχετε κάθε φορά την τέλεια μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα που θα σφύζει από μεσογειακές μυρωδιές! Δείτε πως θα την φτιάξετε:
Τι θα χρειαστείτε για τις πέννες arrabiata;
- 1 πακέτο penne rigate
- 3 κτσ ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 κτσ μπούκοβο (προαιρετικό αλλά ταιριάζει πολύ)
- 1 1/2 φλιτζάνι φρέσκοκομμένες ντομάτες
- 4 κτσ πελτές ντομάτας
- 6 ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Εκτέλεση Συνταγής
- Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σε μία κατσαρόλα σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
- Ταυτόχρονα, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το μπούκοβο. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
- Προσθέστε την ντομάτα και τον πελτέ. Λιώστε λίγο τις ντομάτες όσο μαγειρεύονται με την ξύλινη κουτάλα.
- Τώρα σε χαμηλή φωτιά συνεχίζεται να μαγειρεύεται για 5-10 λεπτά. Αφαιρέστε από την φωτιά και προσθέστε τον βασιλικό. (Εάν αφήσετε την σάλτσα να κρυώσει και την βάλετε σε ένα τάπερ, μπορεί να διατηρηθεί για 2-3 μήνες στην κατάψυξη. Για να την χρησιμοποιήσετε ξανά την ζεσταίνετε μαζί με φρέσκα μακαρόνια)
- Όταν οι πέννες είναι έτοιμες τότε τις ξεπλύνετε με νερό και προσθέτετε την σάλτσα arrabiata. Αλατιπιπερώστε!
- Σερβίρετε τις υπέροχες πέννες arrabiata με τριμμένη παρμεζάνα! Δεν είναι η πιο εύκολη συνταγή για τέλεια μακαρόνια; Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε και κρέας τύπου κεφτεδάκια ή κιμά.