Μία δροσερή, καλοκαιρινή – και όχι μόνο – σαλάτα με ρεβύθια, με υλικά που βρίσκουμε και αγαπάμε στην ελληνική κουζίνα. Είναι πανεύκολο να την φτιάξετε και είναι και γεμάτη θρεπτικά συστατικά. Ακόμη, είναι κατάλληλη και για vegan καθώς δεν έχει κανένα ζωικό προϊόν, χωρίς όμως να στερείται σε γεύση. Επίσης, η σαλάτα αυτή δεν απαιτεί λάδι, έτσι μπορείτε να γλυτώσετε και κάποιες θερμίδες.
Τι θα χρειαστείτε για την σαλάτα με ρεβύθια;
- 1 κουτί κονσέρβας ρεβύθια ή περίπου η ίδια ποσότητα σε μαγειρεμένα ρεβύθια
- 1 μεγάλο αγγούρι
- 1 ζουμερή ντομάτα
- 1/2 κόκκινη πιπεριά
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι
- χυμός από ένα λεμόνι
- λίγος φρέσκος μαϊντανός, άνηθος ή φρέσκια ρίγανη
- αλάτι και πιπέρι (μπορείτε να ρίξετε και σκόρδο και σκόνη)
Εκτέλεση της συνταγής
-
Κόψτε τα λαχανικά σε κύβους και ρίξτε τα σε ένα μπολ μαζί με τα ρεβύθια.
-
Ψιλοκόψτε τα μυρωδικά και ρίξτα τα σε ένα μπολ μαζί με τον χυμό λεμόνι και το αλάτι (εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε και μία κουταλιά ελαιόλαδο αλλά δεν είναι απαραίτητο).
-
Ρίξτε την σως πάνω από την σαλάτα σας. Εάν θέλετε να βάλετε κάτι έξτρα, ρίξτε λίγη τριμμένη φέτα.
-
Βάλτε την σαλάτα με ρεβύθια στο ψυγείο για να είναι ακόμη πιο δροσερή και είναι έτοιμη για κατανάλωση! Είναι πεντανόστιμη!
- Η σαλάτα θα σας κρατήσει έως και 4 μέρες μέσα στο ψυγείο. Επίσης, όπως οι περισσότερες σαλάτες, θα είναι ακόμη πιο γευστική την επόμενη μέρα που θα έχουν αναμειχθεί οι χυμοί της.
Δείτε ακόμη: Μακαρονοσαλάτα με τορτελίνια και σάλτσα πέστο – Ιταλική Συνταγή