Μια φρέσκια λαχανοσαλάτα που είναι ιδανική για σερβίρισμα με αυτό το biker burger.
Συστατικά
Για την λαχανοσαλάτα
- 100g μπιζέλια ή κουκιά
- 1 μικρό πράσινο λάχανο, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κολοκυθάκι τριμμένο ή κομμένο σε σπιρτόξυλα
- 1 μεγάλο βολβό μάραθου, κομμένο σε λεπτές φέτες σε σπιρτόξυλα
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
- 2 μπαστουνάκια σέλινου, ψιλοκομμένα
- 1 πράσινο μήλο, τριμμένο
- ½ λάιμ, μόνο χυμός
- 1–2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά συμπεριλαμβανομένου βασιλικού, δυόσμου
Για το ντύσιμο
- 2 κουταλιές της σούπας απλό γιαούρτι
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
- 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα μυρωδικά
- πρέζα ζάχαρη
Μέθοδος
- Για να φτιάξετε τη λαχανοσαλάτα, βάλτε μια κατσαρόλα με νερό να πάρει βράση, προσθέστε τον αρακά ή τα φασόλια, ξαναβράστε το νερό και μαγειρέψτε για 2 λεπτά, στη συνέχεια ανανεώστε σε κρύο νερό, στραγγίστε και αφήστε το στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον αρακά ή τα φασόλια, το λάχανο, το κολοκυθάκι, το μάραθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σέλινο και το μήλο και ανακατεύουμε. Ολοκληρώστε με το χυμό λάιμ και τα φρέσκα μυρωδικά.
- Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό μπολ. Ντύστε τη λαχανοσαλάτα λίγο πριν τη σερβίρετε.
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;