Αυτά τα υπέροχα donuts γλάσου είναι ένας λόγος να μην σηκωθείς από το κρεβάτι σου το πρωί. Ποιος μπορεί να αντισταθεί άλλωστε;
Υλικά
Για τα ντόνατς
1¼ φλιτζάνια (300ml) γάλα
2¼ κουταλάκι του γλυκού μαγιά
2 μεγάλα αυγά
8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4¼ φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί
λάδι για τηγάνισμα
Για το γλάσο
4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
½ φλιτζάνι γάλα
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Για να κάνετε τα ντόνατς
Σε ένα μέτριο μπολ ζεσταίνουμε το γάλα στον φούρνο μικροκυμάτων για 45 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να καθίσει λίγο για περίπου 5 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χτυπάμε στο μείγμα της μαγιάς, τα αυγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά. Εάν η ζύμη είναι αρκετά υγρή προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι. Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη τη ρίχνουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σχηματίζοντας μικρές μπάλες.
Τοποθετούμε τα ντόνατς σε μια λαδόκολλα αφήνοντας χώρο για να αυξηθούν μεταξύ τους. Καλύπτουμε τα ντόνατς με μια πετσέτα κουζίνας και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό χώρο για περίπου 45 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα και τοποθετούμε προσεχτικά τα ντόνατς. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν τα αφαιρούμε τοποθετώντας σε απορροφητικό χαρτί.
Για να κάνετε το γλάσο
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το γάλα και το αλάτι. Βουτάμε ένα ένα στη συνέχεια τα ντόνατς και στη συνέχεια τοποθετούμε σε ένα μπολ.