Αυτό είναι το πιο απλό και γρήγορο dal που μπορείτε να φτιάξετε. Έχετε ένα βάζο με το μείγμα στο ντουλάπι για όταν πεινάτε.

Συστατικά

  • 180gr κόκκινες φακές
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 1 αποξηραμένο φύλλο δάφνης
  • 1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού garam masala ή κάρυ σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι σκόρδου
  • πρέζα αποξηραμένες νιφάδες τσίλι

Μέθοδος

  1. Συνδυάστε όλα τα συστατικά στο βάζο μαρμελάδας 350gr και κλείστε με ένα καπάκι. Θα διατηρηθεί μέχρι να είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε βιαστικά!
  2. Όταν είναι έτοιμο για χρήση, ρίξτε το περιεχόμενο του βάζου σε μια κατσαρόλα και προσθέστε 2 βάζα νερό (περίπου 600 ml). Αφήνουμε να πάρουν βράση, στη συνέχεια σιγοβράζουμε, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.