Δεν ασκώ… VETO και φυσικά επιτρέπεται ο μεζές και το ποτό το καλοκαίρι! Αχ, καλοκαιράκι δίπλα στη θάλασσα, που το ζεστό αεράκι σου χαϊδεύει το δέρμα και ο ήχος των κυμάτων σε παρασύρει σε μια κατάσταση καθαρής χαλάρωσης. Υπάρχει κάτι μαγευτικό σε αυτή τη σεζόν που μας καλεί να χαλαρώσουμε, να απολαύσουμε τα απλά πράγματα της ζωής. Και ποιος ο καλύτερος τρόπος για να συμπληρώσετε αυτές τις ευτυχισμένες στιγμές από ένα ποτήρι ούζο; Καθώς μαζεύεστε με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, ορίστε και μια απολαυστική συνταγή για μεζέ που θα συνοδέψει τέλεια το ούζο σας και θα απογειώσει την παραθαλάσσια εμπειρία σας.
Σουβλάκια γαρίδας σχάρας με λεμόνι και μυρωδικά
Συστατικά:
- 1 κιλό μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και ξεφλουδισμένες
- 2 λεμόνια
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
- Ξύλινα σουβλάκια, μουλιασμένα σε νερό για 30 λεπτά
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το γκριλ σας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Εάν δεν έχετε σχάρα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα τηγάνι γκριλ στην εστία σας.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό ενός λεμονιού, το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά για να δημιουργηθεί η μαρινάδα.
- Προσθέστε τις καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες γαρίδες στη μαρινάδα και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν καλά. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για περίπου 15 λεπτά για να εμποτιστούν οι γεύσεις
- Όσο μαρινάρονται οι γαρίδες, κόβουμε το υπόλοιπο λεμόνι σε φέτες για το σερβίρισμα.
- Περάστε τις μαριναρισμένες γαρίδες στα μουσκεμένα ξύλινα σουβλάκια, τρυπώντας κάθε γαρίδα τόσο από την ουρά όσο και από το κεφάλι.
- Τοποθετήστε τα σουβλάκια γαρίδας στην προθερμασμένη σχάρα και ψήστε για περίπου 2-3 λεπτά ανά πλευρά μέχρι να γίνουν ροζ και αδιαφανή. Προσέξτε να μην τις παραβράσετε, καθώς οι γαρίδες μπορούν να γίνουν λαστιχένιες αν μαγειρευτούν για πολύ.
- Μόλις ψηθούν οι γαρίδες τις αφαιρούμε από τη σχάρα και τις μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
- Πιέστε τις φέτες λεμονιού πάνω από τις ψητές γαρίδες για να προσθέσετε ένα λαμπερό, εσπεριδοειδές φινίρισμα.
Το Οuzo VETO, το παραδοσιακό ούζο από τη Μυτιλήνη, μας συνοδεύει, και αυτό το καλοκαίρι, σε όλες τις ωραίες μας στιγμές. Παρέα με τη νέα συλλεκτική μεταλλική φιάλη, ταξιδεύουμε με κάθε γουλιά στις αγαπημένες μας παραλίες, και υποδεχόμαστε την αγαπημένη εποχή του χρόνου.
Εμπνευσμένη από την ομορφιά και τη φρεσκάδα του Αιγαίου, η μεταλλική έκδοση, μας παραπέμπει σε ανέμελες διακοπές, βγαλμένες από άλλη εποχή. Η ζωντάνια του ελληνικού καλοκαιριού και η γραφικότητα του Αιγαίου ενώνονται αρμονικά στα σχέδια που «ντύνουν» τις δύο εκδοχές, με το λευκό και το μπλε να κυριαρχούν, χρώματα στενά συνδεδεμένα με την Ελλάδα.
Με γνώμονα την ποιότητα και την παράδοση, στη συλλεκτική φιάλη θα βρει κανείς τη χαρακτηριστική γεύση του Ouzo Veto που παραμένουν αναλλοίωτες, προσφέροντας μια γνήσια εμπειρία σε κάθε ποτήρι. Όλη την αυθεντική τέχνη του Μυτιληνιού παραδοσιακού ούζου, το «θαλασσινό» του χαρακτήρα καθώς και το πλούσιο, ισορροπημένο, ελαφρύ και γλυκό άρωμά του που το κάνουν μοναδικό.
Η limited edition έκδοση έρχεται να προστεθεί στο χαρτοφυλάκιο της ποτοποιίας Σπέντζα μαζί με τη γυάλινη και τη μεταλλική φιάλη. Πρόκειται για 100% ανακυκλώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον υλικό το οποίο μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Συνδυάζει με ιδανικό τρόπο το μειωμένο βάρος, ώστε να διευκολύνει στο σερβίρισμα, ενώ παράλληλα, η μεταλλική συσκευασία, παρέχει προστασία από την UV ακτινοβολία και από το ηλιακό φως, διατηρώντας αναλλοίωτα όλα τα πολύτιμα χαρακτηριστικά του Ouzo VETO.
Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, το Ouzo VETO μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε μαζί του σ’ έναν κόσμο γευστικής απόλαυσης και να ανακαλύψουμε το αληθινό απόσταγμα του “εύ ζήν” με αιγαιοπελαγίτικο αέρα.
Τώρα, καθίστε αναπαυτικά, πιείτε μια γουλιά από το δροσιστικό Ouzo VETO και γευτείτε τις ζουμερές ψητές γαρίδες. Η τρυφερή υφή, σε συνδυασμό με τις ζωηρές γεύσεις λεμονιού, σκόρδου και φρέσκων βοτάνων, θα συμπληρώσει τέλεια τις νότες γλυκάνισου του ούζου σας. Μοιραστείτε αυτά τα απολαυστικά σουβλάκια με τους φίλους σας καθώς απολαμβάνετε την ηλιόλουστη παραλία, δημιουργώντας αξέχαστες αναμνήσεις και λατρεύοντας τη μαγεία του καλοκαιριού δίπλα στη θάλασσα. Πάντα τέτοια!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;