Παιδικό πάρτυ ή Κυριακάτικο φαγητό με την οικογένεια; Ότι και αν σκεφτούμε αυτή η συνταγή ταιριάζει παντού.
Υλικά
3/4 φλιτζάνι νερό
5 κουταλιές της σούπας το βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι αλεύρι
4 μεγάλα αυγά
3/4 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να πάρει μια βράση ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Μαγειρεύουμε για άλλα δύο λεπτά μέχρι να στεγνώσει η ζύμη. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει λίγο ενώ σιγά σιγά προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας. Σειρά έχει η μοτσαρέλα και ο μαιντανός. Μόλις το μείγμα είναι ομοιογενές φτιάχνουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα. Τέλος, προσθέτουμε λίγη παρμεζάνα στη κορυφή. Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 220 και στη συνέχεια μειώνουμε στους 190 για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.