Η Καθαρά Δευτέρα έρχεται και δεν θα μπορούσαμε να την γιορτάσουμε χωρίς χταποδάκι ξυδάτο. Γι’ αυτό σας έχουμε και μία εύκολη και γευστική συνταγή για το απόλυτο θαλασσινό.
Τι θα χρειαστείτε για το χταποδάκι το ξυδάτο;
- Περίπου 1 κιλό χταπόδι
- 1 λίτρο νερό
- 10 κουταλιές της σούπας ξύδι
- Ελαιόλαδο
- Αποξηραμένη Ρίγανη
Εκτέλεση συνταγής
-
Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε ένα λίτρο αλατισμένο νερό με 5 κουταλιές από το ξύδι. Προσθέτουμε το χταπόδι και μειώνουμε την ένταση της φωτιάς.
-
Μαγειρέψτε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να νιώθετε μαλακό το χταπόδι.
-
Κόψτε το χταπόδι σε κομμάτια και πασπαλίστε με ρίγανη, το υπόλοιπο ξύδι και το ελαιόλαδο. Το ξυδάτο χταπόδι είναι έτοιμο και υπέροχο!
-
Καλή Καθαρά Δευτέρα σε όλους!