Σοκολάτα με λευκή σοκολάτα και μια δόση από μέντα! Αχ τα Χριστούγεννα είναι η πιο όμορφη εποχή για σοκολατένιες συνταγές.
Υλικά
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
1/2 φλυτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα μέντας
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη εσπρέσο
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι τσιπ σοκολάτας
280 γρ λευκή σοκολάτα
3 μεγάλα γλειφιτζούρια Χριστουγέννων τριμμένα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο για 1 λεπτά μέχρι να γίνει τελείως λείο. Προσθέτουμε τη κρυσταλλική ζάχαρη μαζί με τη μαύρη μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια, το εκχύλισμα μέντας. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, τον καφέ και το αλάτι μέχρι να ενωθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το δεύτερο μείγμα στο πρώτο σιγά σιγά. Προσθέτουμε τα τσιπ σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά. Τέλος, τοποθετούμε το μείγμα σε αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για τρείς ώρες. Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο και αφήνουμε για 30 λεπτά τη ζύμη ώστε να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε τα μπισκότα για 8 λεπτά ενώ στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσουν.
Παράλληλα λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και βουτάμε το μισό από κάθε μπισκότο μέσα στη σοκολάτα. Τέλος, πασπαλίζουμε με τα γλειφιτζούρια.