της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Νομίζω είναι τα πιο ελαφριά σε γεύση φασόλια που έχω δοκιμάσει! Και ενώ ξεκίνησα να πειραματίζομαι για γλυκιά παρασκευή, είπα δεν φτιάχνεις και λίγα στο φούρνο; Ε να μην τα πολυλογώ βγήκαν φανταστικά!
Υλικά:
300 γρ. φασόλια Christmas Lima από Γεώργια Γη – Georgia gi
2 καρότα
1 κόκκινη πιπεριά μεγάλη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο
2-3 κ.σ. μαϊντανό και κόλιανδρο
2 κ.σ. σχινόπρασο
2 κ.σ. σέλερυ
3 μεγάλες ντομάτες φρέσκιες ώριμες
2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
μπαχαρικά: πιπέρι, αλάτι, κύμινο, σκόρδο σκόνη & 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Μουλιάζουμε αποβραδίς τα όσπρια για 12 ώρες και μετά τα βράζουμε για μια ώρα και τα σουρώνουμε. Εδώ φαίνεται κι η ποιότητα του οσπρίου σε μια ώρα βρασμού είναι λουκούμι!
Βήμα 2: Το μυστικό στη συνταγή αυτή είναι η σάλτσα που αποτελείται από όλα τα λαχανικά ομογενοποιημένα οπότε βγάζουμε το multi και τα πολτοποιούμε!
Βήμα 3: Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα τα λαχανικά, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά! Προσθέτουμε τον πελτέ, την ντομάτα και τη ζάχαρη και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας για περίπου 20 λεπτά.
Βήμα 4: Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα μας βάζουμε μέσα τα φασόλια, αναδεύουμε και βάζουμε στον φούρνο για 40 λεπτά στους 170-180 βαθμούς.
Εαν θέλετε στο σερβίρισμα βάλτε λίγο ξύσμα λεμονιού & φρέσκο πιπέρι!
Δοκιμάστε νέες γεύσεις και νέα όσπρια!
Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;