Ιδανικό μεσημεριανό γεύμα, που μπορείς να το απολαύσεις χωρίς να πάρεις… γραμμάριο!
Υλικά:
150 γραμμάρια φακές
1 κονσέρβα τόνο σε νερό
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
Χυμό λεμονιού
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βράσε τις φακές μαζί το κρεμμύδι για 10 λεπτά. Στην συνέχεια τις στραγγίζεις και τις αδειάζεις σε ένα μπολ. Ψιλόκοψε την ντομάτα και το κρεμμύδι ενώ σε ένα άλλο μπολ σπάσε τον τόνο σε κομματάκια. Ρίξτα όλα στο μπολ με τις φακές και ανακάτεψέ τα.
Για να φτιάξεις την σάλτσα, ανακάτεψε σε ένα μπολ τον χυμό λεμονιού, το ξύδι και το ελαιόλαδο. Μπορείς επίσης να ρίξεις κόλιαντρο ή μαϊντανό. Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, περιέχυσε το στην σαλάτα και ανακάτεψέ την ξανά. Ρίξε αλάτι και πιπέρι και… έτοιμη!