Τυλιγμένες μπανάνες πασπαλισμένες με ζάχαρη και κανέλα και στη συνέχεια βουτηγμένες σε sauce σοκολάτας. Η απόλυτη απόλαυση! Εκτός από ένα υπέροχο επιδόρπιο μπορεί να γίνει και ένα μοναδικό πρωινό είτε με το αγόρι σου είτε με τις κολλητές την Κυριακή το πρωί. Γιατί τι θέλει ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος; Λίγη σοκολάτα!
Υλικά
λάδι για το τηγάνισμα
2 μπανάνες
8 τορτίγιες
οδοντογλυφίδες
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Για τη σάλτσα:
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 1/4 φλιτζάνι τσιπ σοκολάτας
1/4 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
λίγο αλάτι
φράουλες για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι τοποθετούμε το λάδι μέχρι να κάψει και κόβουμε τις μπανάνες στη μέση κατά μήκος. Ανοίγουμε κάθε tortilla στη μέση και τοποθετούμε μια μπανάνα την οπ0ία στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τη κανέλα ενώ δίπλα τοποθετούμε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας. Μόλις το λάδι αρχίζει να καίει μπορούμε να τοποθετήσουμε τις τορτίγιες μέσα και της τηγανίζουμε για ένα λεπτό για κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε τις τορτίγιες από το τηγάνι και τις τοποθετούμε στο χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι. Τέλος, περνάμε τις τορτίγιες από το μείγμα της ζάχαρης με τη κανέλα και αφαιρούμε την οδοντογλυφίδα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες μπανάνες.
Για τη σάλτσα σοκολάτας προσθέτουμε σε ένα μπολ τη κρέμα γάλακτος και τη τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να αρχίσει να έχει φουσκάλες στις άκρες. Αμέσως μετά προσθέτουμε τη σοκολάτα και το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Τέλος βουτάμε τις τορτίγιες στη σάλτσα και γαρνίρουμε με φράουλες.