Η συνταγή που θα σε κάνει να θες και δεύτερο πιάτο δίχως να νιώσεις καμία τύψη. Το εστιατόριο στα Καλά Καθούμενα ξέρει τον τρόπο, φτιάχνοντας πέννες με κοτόπουλο, μπέικον και βασιλικό.
Τι θα χρειαστείς:
300 γραμ. πέννες βρασμένες al dente
1 μεγάλο στήθος κοτόπουλο
4 φέτες μπέικον
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
300 mL κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά του γλυκού πελτέ
Φρεσκοκομμένο βασιλικό
200 γραμ. τριμμένη παρμεζάν
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπαστούνια μήκους 3 εκατοστών. Σε ένα σκεύος το θωρακίζουμε με ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπέικον, και συνεχίζουμε μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το πελτέ, τη κρέμα γάλακτος και ελάχιστο νερό για βράσιμο. Αφού βράσει για 2 λεπτά, προσθέτουμε τις πέννες, την παρμεζάνα και το φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε απαλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.