Ένα πιάτο που είναι… κλασικό για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας!

Υλικά

1 κιλό χταπόδι

4-5 κόκκους πιπέρι

1 1\2 φλιτζάνι ξύδι από λευκό κρασί

2 σκελίδες σκόρδο

1 φύλλο δάφνης

Λίγη κόκκινη και λίγη πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένες

Αλάτι

Ρίγανη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.

Προσθέτουμε το πιπέρι, το φύλλο δάφνης και το μισό ξύδι

Βράζουμε για μια ώρα περίπου ανάλογα με το μέγεθος του χταποδιού και μετά το στραγγίζουμε.

Κόβουμε το χταπόδι σε ροδέλες και το βάζουμε σε ένα μπολ με το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο ξύδι, τη ρίγανη και τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Το αφήνουμε μια μέρα να μαριναριστεί.