Μετά την πανεύκολη μους σοκολάτα, έρχεται μια νέα εποχή. Μους μπισκότο. Είτε μιλάμε για Oreo, cookies σοκολάτας, γεμιστά μπισκότα βανίλια, φράουλα, μπανάνα ή οτιδήποτε άλλο μπισκότο λατρεύεις, τώρα μπορείς να το κάνεις μια πανεύκολη, πεντανόστιμη μους που θα εντυπωσιάσει εσένα και όποιον τη δοκιμάσει-με μόλις 2 υλικά!

mousse-3

Υλικά:

2 πακέτα κρέμα γάλακτος με 30-35% λιπαρά (περίπου 400-500ml σύνολο)
1 πακέτο από τα αγαπημένα σου μπισκότα (200-250 γρ.)
Προαιρετικά: λικέρ, εκχύλισμα βανίλιας (ή οποιοδήποτε άλλο όπως πορτοκάλι ή λεμόνι), πραλίνα φουντουκιού ή ξηροί καρποί

Εκτέλεση:

Βάλε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και ρίξε από πάνω της τα μπισκότα σε κομμάτια. Δεν έχει σημασία τι μπισκότα διάλεξες, είτε πτι-μπερ, είτε πτι-φουρ, είτε γεμιστά με fondant θα έχουν εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο τέλος! Φρόντισε η κρέμα γάλακτος να καλύπτει τα μπισκότα σου (αν χρειαστεί πρόσθεσε επιπλέον κρέμα γάλακτος) και άσε το μείγμα για τουλάχιστον 2-3 ώρες στο ψυγείο (ιδανικά όλο το βράδυ). Μόλις δεις ότι τα μπισκότα έχουν μαλακώσει, χτύπα το μείγμα με ένα μίξερ (με βάση ή χειρός) μέχρι να γίνει μια ανάλαφρη και πεντανόστιμη μους μπισκότο!

Αν επέλεξες να προσθέσεις κάτι επιπλέον στη μους σου, όπως π.χ. φιστίκια ή τριμμένη καρύδα, απλά πρόσθεσέ το υλικό ακριβώς πριν χτυπήσεις τη μους σου.

Σέρβιρε σε ατομικά ποτήρια και απόλαυσε χωρίς ενοχές!

mousse-2

Μικρά μυστικά:

Η συνταγή πρωτοεμφανίστηκε εδώ ως μους με Oreo! Εμείς απλά την…εξελίξαμε λίγο ώστε να ταιριάζει σε όλα τα γούστα!