Έφτασε η στιγμή για να δοκιμάσετε κάτι τελείως διαφορετικό από τα συνηθισμένα και να απολαύσετε ένα πικαντικό ρύζι με καταγωγή από την Βόρειο Αμερική, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα σας ξετρελάνει! Φυσικά για να μπορέσετε να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε Ρύζι 3άλφα Parboiled με Wild Rice. Για πάμε να δούμε πως θα το ετοιμάσετε…
ΥΛΙΚΑ
- 750 γρ. 3άλφα Ρύζι Parboiled με Wild Rice
- 400 γρ. ζωμός κοτόπουλο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.σ. φυτικό λάδι
- 1/2 κιλό κιμάς
- 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κομμάτι σέλερι ψιλοκομμένο
- 1/2 πράσινη πιπιεριά ψιλοκομμένη
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένο συκώτι κοτόπουλο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 κ.σ. αλάτι
- 2 κ.σ. σάλτσα Cajun
- 1/4 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε στην άκρη 1/2 κούπα ζωμό κοτόπουλο και βάζουμε τον υπόλοιπο ζωμό σε ένα μεσαίο τηγάνι. Προσθέτουμε μιάμιση κούπα νερό μαζί με το φύλλο δάφνης και το βράζουμε. Προσθέτουμε το 3άλφα ρύζι Parboiled με Wild Rice, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τον κιμά και τον διασπάμε με ένα ξύλινο κουτάλι. Όταν ο κιμάς διασπαστεί προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και την πράσινη πιπεριά. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας περιαστασιακά μέχρι να χάσει ο κιμάς το ροζ χρώμα του και τα λαχανικά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το συκώτι κοτόπουλου μαζί με το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για πέντε λεπτά. Ρίχνουμε το αλάτι, τη σάλτσα cajun, και το θυμάρι. Προσθέτουμε το ζωμό που μας έχει μείνει και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 λεπτό. Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης από το 3άλφα ρύζι Parboiled με Wild Rice και προσθέτουμε το μαγειρεμένο ρύζι στο τηγάνι. Ανακατεύουμε το 3αλφα ρύζι Parboiled με Wild Rice με τον κιμά, διατηρώντας το στη φωτιά όσο το κάνουμε. Όταν ενωθούν αρκετά, βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε!
ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!