Εντάξει δεν μπορώ να περιγράψω αυτή τη συνταγή! Είναι το σνακ που πάει παντού, μόνο αυτό μπορώ να σου πω γιατί πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσεις.
Υλικά:
Για το mix καρυκευμάτων:
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας σκόνη σκόρδου
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
2 κουταλάκι του γλυκού βασιλικός
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τα στριφτάρια:
1 πακέτο ζύμι για πίτσα
4 sticks μοτσαρέλα
4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
16 φέτες πεπερόνι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά του mix καρυκευμάτων και στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο. Σε ένα ταψί καλά λαδωμένο κόβουμε τη ζύμη σε 4 ξεχωριστά ορθογώνια και μετά το κάθε ορθογώνιο το κόβουμε κατά μήκος όπου και σχηματίζει άλλα 8 ορθογώνια. Τοποθετούμε τυρί μέσα σε κάθε ζύμη και κόβουμε τα πεπερόνι στη μέση τοποθετώντας 4 με 5 σε κάθε κομμάτι. Σιγά σιγά αρχίζουμε να στρίβουμε τη ζύμη και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν στους 200 βαθμούς αφού πρώτα έχουμε περάσει λίγο βούτυρο σε καθένα από αυτά.