Πώς μπορεί ένα μπισκότο να έχει τόσο απίθανη γεύση; Μα φυσικά και γίνεται! Και το καλύτερο; Η παρακάτω συνταγή είναι χωρίς γλουτένη. Τι λες; Μήπως πρέπει να τη δοκιμάσεις;
¾ φλ πουρέ γλυκοπατάτας
1/3 φλ γάλα αμυγδάλου
1 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλ ρυζάλευρο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας Baking Powder
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε ελαφρά τον πουρέ με το γάλα και στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι προσθέτοντας στη συυνέχεια το βούτυρο σε τρίμματα. Προσθέτουμε το μείγμα γλυκοπατάτας και ζυμώνουμε. Εάν είναι απαραίτητο προσθέτουμε 1 κουταλιά γάλα αμυγδάλου αλλά τόσο ώστε να μην είναι αρκετά υγρό. Σε μια μεγάλη επιφάνεια απλώνουμε λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε το μείγμα, κόβουμε τη ζύμη στο σχήμα που θέλουμε και τοποθετούμε τα μπισκότα ένα ταψί όπου έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα και στη συνέχεια το φούρνο. Ψήνουμε για 12 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου με βούτυρο και μέλι.