Απολαύστε αυτές τις τυρένιες φωλιές στο σπίτι ή στο γραφείο. Το τέλειο σνακ που είναι έτοιμο σε μόλις 30 λεπτά.

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας

6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες

3/4 φλιτζάνι ρικότα

1/2 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα

2 κουταλιές της σούπας γάλα

1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

αλάτι και πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

4 φλιτζάνια σπανάκι

1 αυγό χτυπημένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζαμπόν, το ρικότα, τη μοτσαρέλα, το γάλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα μικρό τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για ένα λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι μαγειρεύοντας μέχρι να μαραθεί. Αφαιρούμε και προσθέτουμε το μείγμα στο πρώτο.

Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε 4 τετράγωνα και γεμίζουμε στη μέση με το μείγμα. Διπλώνουμε τις πλευρές της σφολιάτας και περιχύνουμε με το αυγό και λίγη μοτσαρέλα. Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.