Διανύουμε την περίοδο της νηστείας για το Πάσχα καθώς κοντοζυγώνει. Είναι δύσκολο να κρατήσεις μια ισορροπημένη διατροφή στην νηστεία και είναι λογικό να βγαίνουμε εκτός προγράμματος. Πολλές από εσάς ίσως να μην αν ικανοποιούν πολύ τα νηστίσιμα φαγητά, γευστικά. Ποιος είπε ότι αν νηστεύετε δεν απολαμβάνετε γευστικά και υγιεινά γεύματα; Τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους τη Σαρακοστή και ο αγαπημένος chef Δημήτρης Σκαρμούτσος  μας παρουσιάζει τη δική του γευστική, υγιεινή και νηστίσιμη πρόταση: ποπ κορν γαρίδας με ντιπ πιπεριάς για όλη την οικογένεια, μαγειρεμένα με το Philips Airfryer XL Connected HD9280.  

Είτε τα απολαμβάνετε ως σνακ μέσα στην ημέρα είτε ως συνοδευτικό στο κυρίως γεύμα σας, είναι σίγουρο ότι αυτά τα «θαλασσινά» ποπ κορν θα ικανοποιήσουν μικρούς και μεγάλους. Μυστικό συστατικό της συνταγής δεν είναι άλλο από το… Philips Airfryer, το οποίο προσφέρει ένα τέλειο, γευστικό και τραγανό αποτέλεσμα, με ελάχιστο λάδι και λιγότερα λιπαρά.

O Δημήτρης Σκαρμούτσος ξεχωρίζει το Philips Airfryer ως την πλέον απαραίτητη συσκευή μαγειρέματος για υγιεινή διατροφή χωρίς εκπτώσεις στη γεύση. Χάρη στην τεχνολογία αφαίρεσης λίπους, απομακρύνει το περιττό λίπος από τις τροφές, χαρίζοντάς μας πιο νόστιμα γεύματα με έως και 90% λιγότερα λιπαρά με αναλλοίωτη γεύση και τραγανή υφή, ενώ επιλέγοντας το Airfryer XL μπορείτε να ετοιμάσετε έως και 5 μερίδες γευμάτων ταυτόχρονα για την οικογένεια και τους φίλους σας! Αν ψάχνετε ακόμη περισσότερες συνταγές για το Airfryer, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή NutriU και συνδέοντας τη συσκευή στο Wi-Fi, να παρακολουθήσετε το αγαπημένο σας γεύμα από την άνεση του καναπέ σας και να ειδοποιηθείτε από την εφαρμογή όταν το φαγητό είναι έτοιμο.

Οι αγαπημένη μας νηστίσιμη και υγιεινή συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτου:

ΥΛΙΚΑ

Για τις γαρίδες:

  • ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλ. βρώμη, τριμμένη
  • 1 κ.σ. κύμινο, σε σκόνη
  • 1 κ.σ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 1/2 φλ. γάλα βρώμης
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 κιλό μικρές γαρίδες, αποφλοιωμένες

Για τις πιπεριές:

  • 5-6 πιπεριές Φλωρίνης, σε βάζο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μπούκοβο γλυκό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις γαρίδες:

  1. Σε ένα μικρό σκεύος προσθέτουμε το αλεύρι. Σε ένα άλλο σκεύος προσθέτουμε το γάλα βρώμης. Σε ένα τρίτο σκεύος προσθέτουμε τη βρώμη, το κύμινο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  2. Πλένουμε πολύ καλά τις γαρίδες μας και τις αφήνουμε να στεγνώσουν λίγο σε ένα σουρωτήρι.
  3. Περνάμε τις γαρίδες από αλεύρι και αμέσως μετά από το γάλα. Περνάμε τις γαρίδες από το μίγμα βρώμης.
  4. Βάζουμε τις γαρίδες μας στο ταψάκι του Airfryer και ψήνουμε στους 180°C. Φροντίζουμε σε κάθε δόση που ψήνουμε να είναι μια στρώση από γαρίδες για να μη κολλήσουν μεταξύ τους.

Για το ντιπ πιπεριάς:

  1. Αφαιρούμε τις πιπεριές από το βάζο και της αφήνουμε να στεγνώσουν. Τις κόβουμε στη μέση και τις καθαρίζουμε αν έχουν σπόρια.
  2. Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια και τις προσθέτουμε στο μούλτι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μας. Χτυπάμε καλά μέχρι να έχει υφή κρέμας.

Καλή απόλαυση!