Αυτό το cheesecake με καραμέλα δεν έχουμε λόγια να το περιγράψουμε. Είναι τόσο λαχταριστό. Είναι το απόλυτο γλυκό. Δείτε πως θα το φτιάξετε: Δεν έχει μεγάλη διαφορά στην παρασκευή του από το κλασικό cheesecake.
Τι θα χρειαστείτε για το Cheesecake Καραμέλα:
Υλικά:
Για την αλμυρή καραμέλα:
- 200 γραμμάρια καραμέλες γάλακτος
- 1/4 κούπας τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά αλάτι
Για το cheesecake:
- 250 γραμμάρια μπισκότα κανέλας
- 100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
- 500 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση της Συνταγής
Για την αλμυρή καραμέλα:
-
Αφήστε το 1/3 της καραμέλας που θα φτιάξουμε για να γαρνίρετε το cheesecake.
-
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, λιώστε τις καραμέλες με την κρέμα γάλακτος και το αλάτι. Όταν λιώσουν εντελώς ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιογενής η καραμέλα και αφήστε να κρυώσει.
Για το Cheesecake:
-
Βουτυρώστε λίγο την φόρμα που θα μπει το cheesecake. Μπορείτε και να χρησιμοποιήσετε μία λαδόκολλα κάτω από την βάση, ώστε να την αφαιρέσετε αργότερα και να στέκεται μόνο του το cheesecake. Θρυμματίστε τα μπισκότα με ένα μίξερ ή χτυπώντας τα με έναν πλάστη. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο. Τοποθετήστε το μπισκότο στην φόρμα και πιέστε καλά ώστε να δημιουργηθεί η βάση του cheesecake καραμέλα (όπως στην εικόνα).
-
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με το μπλέντερ το τυρί κρέμα, τις βανίλιες και τα 2/3 της καραμέλας μέχρι να γίνουν ένα (δείτε την παρακάτω εικόνα). Μην ξεχάσετε να αφήσετε λίγη καραμέλα στο τέλος για το γαρνίρισμα.
-
Ρίξτε το μείγμα στην βάση από μπισκότο.
-
Τώρα, τοποθετήστε το στο ψυγείο για 4-5 ώρες ώστε να παγώσει αρκετά και να γίνει στερεό. Εάν μπορείτε να το αφήσετε όλη την νύχτα, τότε ακόμη καλύτερα.
Για το Σερβίρισμα
-
Ρίξτε λίγο νεράκι στην καραμέλα που έμεινε ώστε να «τρέξει» καλύτερα και ρίξτε την πάνω από το cheesecake. Εάν επιθυμείτε μπορείτε να τρίψετε ένα μπισκότο κανέλας και να ρίξετε τα κομματάκια πάνω στο τσίζκεικ για γαρνίρισμα. Θα το κάνει και πιο τραγανό.