Η έτοιμη ζύμη για κρουασάν είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα πράγματα που θα μπορούσε να φανταστεί μια εταιρεία παραγωγής τροφίμων, μιας και κάνει τη διαδικασία του να φτιάξεις αυτά τα αφράτα κομμάτια παραδείσου μια πανεύκολη διαδικασία. Από τη στιγμή που το καλύτερο πράγμα όταν μαγειρεύεις είναι το ότι μπορείς να τροποποιήσεις μια συνταγή ώστε να ταιριάζει σε εσένα… ας δούμε 3 τρόπους που θα σου δώσουν τη δυνατότητα να κάνεις τα (σχεδόν) σπιτικά κρουασάν σου ανάρπαστα!

Τρόπος #1: Σοκολάτα

Πρέπει να σε προειδοποιήσω, αν δοκιμάσεις να βάλεις σοκολάτα στα κρουασάν σου υπάρχει περίπτωση να μη δεις καν τους 2 άλλους τρόπους που ακολουθούν… Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις 1-2 κομμάτια μπάρας σοκολάτας (λευκή, γάλακτος ή μαύρη) στο κέντρο του κρουασάν πριν το τυλίξεις και να το ψήσεις όπως προτείνει η συσκευασία!

filled-croissant-2

Τρόπος #2: Φρούτα

Αν δε σου αρέσει η σοκολάτα, μπορείς εύκολα να απογειώσεις τα κρουασάν σου με φρούτα. Δοκίμασε μικρά κομμάτια μήλου, μπανάνας, φράουλας, κερασιού, καρύδας και οποιουδήποτε άλλου φρούτου σου αρέσει! Απλά τοποθέτησε μια μικρή ποσότητα στο κέντρο σε κάθε κρουασάν πριν το τυλίξεις! Ωστόσο, εδώ θα πρέπει να δείξεις παραπάνω προσοχή  ώστε να μη το τυλίξεις πολύ σφιχτά, καθώς δεν υπάρχουν τρύπες ώστε να βγουν οι υδρατμοί και μοιραία τα κρουασάν σου θα… σκάσουν. Αν δε θες φρέσκα φρούτα, μπορείς να βάλεις και μαρμελάδα!

filled-croissant-3

Τρόπος #3: Κρέμα cheesecake ή ζαχαροπλαστικής

Για την κρέμα cheesecake: βάλε σε ένα μικρό μπολ 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα, ½ κουτάλι της σούπας ζάχαρη και ½ κουτάλι του γλυκού χυμό λεμονιού. Ανακάτεψε τα και με ένα κουτάλι φτιάξε μικρά κομμάτια κρέμας πάνω σε αντικολλητικό χαρτί (πάνω από ένα ταψάκι για να μπορείς να τα μετακινήσεις). Βάλε τα κομμάτια κρέμας στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν και ύστερα βάλε από 1-2 κομμάτια σε κάθε κρουασάν.

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής: χρησιμοποίησε σπιτική ή έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής και κατέψυξε μικρά κομμάτια όπως θα έκανες με την παραπάνω κρέμα cheesecake. Ύστερα βάλε από 1-2 μικρά κομμάτια σε κάθε κρουασάν.

Το μόνο που πρέπει να προσέχεις με την κρέμα είναι να κλείσεις σφιχτά το κάθε μικρό σου αριστούργημα έτσι ώστε να μην έχεις ύστερα… διαρροές!