Μια εκπληκτική πίτα που θα ξετρελάνει την παρέα. Θα τη συνοδεύσεις με μπύρα ή λευκό κρασί και πραγματικά θα τους εντυπωσιάσεις όλους.
Υλικά
1 ζύμη για πίτσα
200 γρ τυρί κρέμα μαλακό
1 φλ τριμμένη μοτσαρέλα
½ φλ τριμμένη παρμεζάνα
½ τριμμένο ricotta
¼ φλ φρέσκο βασιλικό και ψιλοκομμένο
6 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
½ φλ λιωμένο βούτυρο
¼ φλ μαιντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 ή 14 ίσου μεγέθους μπάλες τις οποίες και τοποθετούμε σε ένα στρογγυλό ταψί αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει, στη συνέχεια καλύπτουμε το ταψί με μια μεμβράνη για 30 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τη μοτσαρέλα, τη παρμεζάνα, το ricotta, τον βασιλικό και 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο καθώς επίσης και το κόκκινο πιπέρι. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε μέσα στο μείγμα το υπόλοιπο σκόρδο και τον μαιντανό. Απλώνουμε το πρώτο μείγμα στη μέση του ταψιού ενώ με το δεύτερο μείγμα πασπαλίζουμε τη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.