Γρήγορη και εύκολη πέστο χωρίς μίξερ. Ανακατέψτε το με τα ζυμαρικά και από πάνω με τραγανό προσούτο για ένα γρήγορο δείπνο.

Συστατικά

  • 400g ζυμαρικά (πένες, ριγκατόνι ή τορτιλιόνι)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50g κουκουνάρι
  • 100g φρέσκο ​​βασιλικό, φύλλα μαζεμένα
  • 250g ντοματίνια
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • 30g παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη, συν επιπλέον για σερβίρισμα
  • 100–150ml ελαιόλαδο, συν επιπλέον για το τηγάνισμα
  • 8 φέτες προσούτο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά μέχρι να γίνουν al dente.
  2. Εν τω μεταξύ, ψιλοκόψτε το σκόρδο με μια καλή πρέζα θαλασσινό αλάτι και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την επίπεδη πλευρά του μαχαιριού για να συνθλίψετε το σκόρδο πάνω στη σανίδα για να σχηματίσετε μια λεία πάστα.
  3. Σε ένα στεγνό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, καβουρδίστε τα κουκουνάρια για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν (προσέχετε γιατί καίγονται εύκολα). Ακουμπήστε στο ξύλο κοπής με το σκόρδο.
  4. Προσθέστε τα φύλλα βασιλικού ψιλοκόψτε τα πάντα μέχρι να έχετε ένα παχύρρευστο μείγμα.
  5. Τρίβουμε τη μεγάλη ντομάτα και ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ψιλοκόβουμε τα ντοματίνια και τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με το μείγμα βασιλικού, σκόρδου και κουκουνάρι. Ανακατεύουμε με την παρμεζάνα και το ελαιόλαδο. Αφήνω στην άκρη.
  6. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τηγανίστε το προσούτο για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό και να ροδίσει. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το προσούτο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
  7. Μόλις ψηθούν τα ζυμαρικά τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ με το μείγμα του πέστο. Ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί πλήρως με το πέστο. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με το τραγανό προσούτο και λίγη επιπλέον παρμεζάνα πασπαλισμένη από πάνω.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Μαγειρεύουμε σολομό με βότκα και ζυμαρικά!