Το μόνο που χρειάζεστε για αυτό είναι ένα μπλέντερ, μια μηχανή smoothie ή μια μηχανή επεξεργασίας τροφίμων – και το μόνο μαγείρεμα είναι για τα ζυμαρικά. Έχει νόστιμη γεύση, αλλά θεέ μου, το χρώμα είναι υπέροχο!

Συστατικά

  • 500gr ζυμαρικά
  • 200gr τυρί φέτα
  • 20gr φρέσκο ​​άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού (από μπουκάλι ή φρέσκο)
  • έξτρα ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

  • 600gr μαγειρεμένα παντζάρια, στραγγισμένα
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ψιλό αλάτι
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο κόκκινο τσίλι (με ή χωρίς σπόρους)

Μέθοδος

  1. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία.
  2. Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα. Βάζουμε τα παντζάρια στο μπλέντερ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το σκόρδο και το τσίλι. Ανακατεύουμε σε μια λεία πάστα. Βάλτε τη μισή σάλτσα σε μια μικρή σακούλα κατάψυξης με φερμουάρ, σφραγίστε και παγώστε – τώρα έχετε άλλη μια παρτίδα σάλτσας έτοιμη για ένα άλλο γεύμα.
  3. Θρυμματίζουμε τη φέτα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
  4. Μόλις ψηθούν τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, τα στραγγίζετε και τα βάζετε ξανά στο τηγάνι. Ρίξτε όλη αυτή την όμορφη σάλτσα παντζαριού και ανακατέψτε. Απλώστε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και πασπαλίστε από πάνω όλο το μείγμα φέτας και άνηθου.
  5. Περιχύνετε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο για καλό μέτρο πριν το σερβίρετε. Περιχύνετε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο για καλό μέτρο πριν το σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Τσιπούρα ψητή με βότανα και εποχιακά λαχανικά