Τα ζυμαρικά αποτελούν έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές στο τραπέζι μας. Είναι γρήγορα στην παρασκευή, μπορούν να μαγειρευτούν με χιλιάδες τρόπους και ικανοποιούν όλα τα μέλη της οικογένειας. Πάντα όμως αναζητούμε νέες συνταγές με “έθνικ” άρωμα! Αφού προς το παρόν δε μπορούμε να ταξιδέψουμε, δοκιμάσαμε αυτή την ασιατική συνταγή ζυμαρικών και σου την προτείνουμε ανεπιφύλακτα!
Υλικά
600 γρ. κολοκύθα
100 γρ. φρέσκο σπανάκι
250 γρ. ζυμαρικά
4 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. μέλι
8 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. σουσάμι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε την κολοκύθα αφαιρώντας τους σπόρους και κόβουμε τη σάρκα της σε λωρίδες. Καθαρίζουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι, για να φύγουν τα πολλά υγρά. Στη συνέχεια βράζουμε τα ζυμαρικά που επιλέξαμε. Ζεσταίνουμε το λάδι σε wok και ρίχνουμε την κολοκύθα. Αφού τσιγαριστεί προσθέτουμε το μέλι και τη σόγια και περιμένουμε να μελώσει η κολοκύθα. Ρίχνουμε στο wok τα ζυμαρικά και το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Πασπαλίζουμε στο τέλος με το σουσάμι και σερβίρουμε.
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.