Αν ψάχνεις ένα γρήγορο, γευστικό και εντυπωσιακό πιάτο που να μη γεμίσει όλο τον νεροχύτη με σκεύη, μόλις το βρήκες. Τα ζυμαρικά με γαρίδες, σπανάκι και ντομάτα μαγειρεύονται όλα σε μία κατσαρόλα και σου υπόσχονται να σε βγάλουν ασπροπρόσωπη είτε έχεις καλεσμένους, είτε απλά θέλεις να απολαύσεις κάτι διαφορετικό για βραδινό. Είναι ελαφρύ, αρωματικό και γεμάτο χρώματα και φρεσκάδα.

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 400 γρ. ζυμαρικά (πένες ή φουσίλι)
  • 300 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 200 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 2 φλ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί (προαιρετικά)
  • 1 λίτρο ζεστό νερό ή ζωμός λαχανικών
  • Αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο (προαιρετικά)
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι και λίγο χυμό
  • Φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα, ζέστανε το ελαιόλαδο και σοτάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Πρόσθεσε τις γαρίδες και σοτάρισε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αν χρησιμοποιείς κρασί, σβήσε με αυτό και άφησε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Ρίξε τα ζυμαρικά, τα ντοματίνια και το νερό ή τον ζωμό. Αλατοπιπέρωσε και άφησε να βράσει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας ανά διαστήματα για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά και να μείνει λίγη σάλτσα.
  4. Στο τέλος πρόσθεσε το σπανάκι και ανακάτεψε μέχρι να μαραθεί.
  5. Τελείωσε με ξύσμα και λίγο χυμό λεμονιού για έξτρα φρεσκάδα και σέρβιρε με μυρωδικά της επιλογής σου.

Τip:

Αν θέλεις πιο “κρεμώδες” αποτέλεσμα, μπορείς να προσθέσεις 1-2 κουταλιές τυρί κρέμα ή λίγο παρμεζάνα στο τέλος.

Μία κατσαρόλα, πολλά αρώματα, μηδενικός κόπος! Ένα πιάτο που θα λατρέψεις και θα φτιάχνεις ξανά και ξανά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.