Σε μόλις 30 λεπτά θα έχετε ζουμερά κομμάτια κοτόπουλου στο πιάτο σας. Η σάλτσα BBQ ταιριάζει απόλυτα με το κοτόπουλο και είναι μια πανεύκολη συνταγή που δεν θα σας απογοητεύσει.
Υλικά
- 4-5 στήθη κοτόπουλου
- ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
- ½ κουταλιά της σούπας αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, σκόνη τσίλι, κύμινο, κρεμμύδι σε σκόνη και σκόνη σκόρδου
- ⅛ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα, συνδυάστε όλα τα υλικά της σάλτσας BBQ και σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5-10 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα στην επιθυμητή συνοχή.
Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και περιχύστε τα στήθη κοτόπουλου με λίγο ελαιόλαδο. Πασπαλίστε και τις δύο πλευρές του στήθους κοτόπουλου την σάλτσα BBQ και αφήστε το κοτόπουλο να μαριναριστεί όσο ετοιμάζετε τη σχάρα. Προθερμάνετε το Grill σε μέτρια φωτιά, περίπου 180°C. Μαγειρέψτε για περίπου 20-25 λεπτά.
Αλείψτε ξανά και τις δύο πλευρές του κοτόπουλου με σάλτσα bbq και ολοκληρώστε ψήνοντας και από τις δύο πλευρές. Βγάλτε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο. Αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.