Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε slow cooker για αυτή τη συνταγή και να μαγειρέψετε για 6-8 ώρες στο χαμηλό ή 4-6 ώρες στο υψηλό.

Συστατικά:

  • 1,5 κιλό χοιρινή σπάλα χωρίς κόκαλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 φλιτζάνια από την αγαπημένη σας μπύρα
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή μοσχάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα ασφαλή για φούρνο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές.
  4. Βγάζουμε το χοιρινό από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
  5. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
  6. Προσθέστε τη μπύρα, το ζωμό, τον πελτέ ντομάτας, το μέλι, τη μουστάρδα, την καπνιστή πάπρικα και το θυμάρι.
  7. Προσθέστε ξανά το χοιρινό στην κατσαρόλα, φροντίζοντας να είναι βυθισμένο στο υγρό.
  8. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει, στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε στο φούρνο.
  9. Σιγοβράζουμε το χοιρινό για 2-3 ώρες ή μέχρι να γίνει τρυφερό.
  10. Βγάζετε την κατσαρόλα από το φούρνο και αφήνετε το χοιρινό να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το τρίψετε με δύο πιρούνια.
  11. Σερβίρετε το χοιρινό με το σιγοψήσιμο υγρό με κουτάλια από πάνω, μαζί με τις αγαπημένες σας πλευρές.

Καλή επιτυχία!