Τα όσπρια όπως οι γίγαντες είναι ιδιαίτερα θρεπτικά. Εκτός από τις κλασικές παρασκευές στο φούρνο ή την κατσαρόλα, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως πρώτη ύλη για να φτιάξουμε υπέροχες σαλάτες. Φτιάξτε την ακόλουθη συνταγή ως συνοδευτικό ή απολαύστε την ως κυρίως πιάτο, αν θέλετε ένα ελαφρύ μεσημεριανό.
Υλικά
1/2 κρεμμύδι
1 καρδιά από σέλερι
1/2 μάτσο φρέσκο μαϊντανό
600 γρ. γίγαντες
1 κονσέρβα τόνο σε ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε τους γίγαντες, αφού τους έχουμε αφήσει σε νερό να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ. Τρίβουμε το κρεμμύδι. Το τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με μια κουταλιά ξύδι και λίγο αλάτι. Ψιλοκόβουμε το σέλερι και το μαϊντανό. Τα ρίχνουμε πάνω από το κρεμμύδι. Βάζουμε τους γίγαντες σε ένα τηγάνι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Τους αφήνουμε να ξεροψηθούν και από τις δύο πλευρές. Τους ρίχνουμε στη σαλάτα με τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τον τόνο, αφού τον έχουμε στραγγίξει πρώτα. Ανακατεύουμε προσεκτικά. Συμπληρώνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Δείτε επίσης: Υγιεινά μπισκότα σικάλεως με σοκολάτα
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.