Αυτή η φρέσκια, αρωματική σούπα είναι τέλεια αν θέλετε κάτι λίγο πιο ελαφρύ μετά το απολαυστικό εορταστικό φαγητό.
Συστατικά
- 600ml ζωμός γαλοπούλας ή κοτόπουλου
- 200gr μαγειρεμένη γαλοπούλα, κομμένη σε κύβους ή ψιλοκομμένη
- 20 gr τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και ψιλοτριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες
- 1 κόκκινο τσίλι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 150gr μαγειρεμένο ρύζι μπασμάτι
- 10gr ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
- 10gr ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
- 10gr ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
- 60gr φύλλα baby σπανάκι
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον ζωμό να σιγοβράσει και αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέστε τη μαγειρεμένη γαλοπούλα, το τριμμένο τζίντζερ, το σκόρδο, το τσίλι (ανάλογα με τη γεύση) και το βρασμένο ρύζι. Αφήνουμε να σιγοβράσει ξανά και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά, ώστε το κρέας και το ρύζι να ζεσταθούν.
- Κατεβάστε τη φωτιά και ανακατέψτε τα μυρωδικά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σπανάκι και το χυμό λεμονιού. Ελέγχουμε το καρύκευμα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;