Φανταστική ιδέα για να φτιάξετε ένα κρεμώδες φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα, ιδανικό για μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα. Με λοβό βανίλιας και ξυλάκι κανέλας, είναι μια πολυτελής εκδοχή, αλλά μπορείτε να το φτιάξετε με εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλεσμένη κανέλα.
Υλικά
- 1 λοβό βανίλιας, κομμένο και με ξύσιμο τους σπόρους (ή ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας)
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 λίτρο γάλα
- 150g μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- ζάχαρη, για γεύση
- φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο, για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε τον λοβό βανίλιας και τους σπόρους, το ξυλάκι κανέλας και το γάλα σε μια κατσαρόλα μέχρι να βράσουν.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Χτυπάμε δυνατά τη ζεστή σοκολάτα μέχρι να αφρατέψει από πάνω και προσθέτουμε τη ζάχαρη για γεύση. Σερβίρουμε με πασπαλισμένο μοσχοκάρυδο.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;