Υπάρχει κάτι καλύτερο από μια ζεστή χορτόσουπα όταν οι μέρες γίνονται πιο δροσερές; Εύκολη, θρεπτική και γεμάτη γεύση, αυτή η σούπα είναι η ιδανική λύση για να γεμίσετε ενέργεια και να αξιοποιήσετε τα λαχανικά που έχετε στο ψυγείο. Ετοιμάστε την και απολαύστε τη με μια φέτα ζεστό ψωμί.

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, σε ροδέλες
  • 2 πατάτες, κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 1 κολοκυθάκι, σε φέτες
  • 1 πιπεριά (κόκκινη ή πράσινη), ψιλοκομμένη
  • 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι σπανάκι ή λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 1,5 λίτρο νερό ή ζωμός λαχανικών
  • 1 ντομάτα, τριμμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
  • Χυμός από ½ λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέστε τα καρότα, τις πατάτες, το κολοκυθάκι, την πιπεριά και το σέλερι. Σοτάρετε για 5-7 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
  3. Ρίξτε τη ντομάτα και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το νερό ή τον ζωμό λαχανικών και το φύλλο δάφνης. Αφήστε τη σούπα να πάρει βράση.
  4. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
  5. Προσθέστε το σπανάκι ή το λάχανο και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά. Αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση.
  6. Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης και προσθέστε τον χυμό λεμονιού.

Σερβίρισμα

Απολαύστε τη χορτόσουπα ζεστή, συνοδεύοντάς τη με ψωμί ολικής άλεσης ή κρουτόν. Αν θέλετε, προσθέστε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι για έξτρα γεύση.

Καλή σας όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published.