Ανακαλύψτε την ευελιξία των slow cookers με αυτή την εύκολη, ουσιαστική ζεστή σαλάτα. Τα καρότα σιγοψήνονται και στη συνέχεια με το σιγοψήσιμο ψήνεται το κουσκούς στο slow cooker.

Συστατικά

  • 800g καρότα (διαλέξτε τα μικρότερα), όλα ξεφλουδισμένα και οποιαδήποτε μεγαλύτερα κομμένα κατά το ήμισυ ή τεμαχισμένα κατά μήκος, ώστε όλα να έχουν το ίδιο πλάτος
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο κύμινο
  • 2 λεμόνια, ξύσμα και χυμό
  • 300g κουσκούς
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 85g χουρμάδες, αφαιρούνται τα κουκούτσια και κόβονται σε φέτες
  • 50g φύλλα baby σπανάκι
  • 200g ή φέτα, θρυμματισμένη

Μέθοδος

  1. Τοποθετήστε τα καρότα στην κατσαρόλα αργής εστίας. Θρυμματίζουμε τον κύβο ζωμού σε μια κανάτα μέτρησης και μετά προσθέτουμε το κύμινο. Ρίξτε 350ml βραστό νερό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί ο ζωμός. Ρίξτε το ζωμό πάνω από τα καρότα στην κατσαρόλα slow cooker, καλύψτε με το καπάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 4 ώρες μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
  2. Απενεργοποιήστε τη βραδινή κουζίνα. Βγάλτε τα καρότα με μια τρυπητή κουτάλα και μεταφέρετε σε μια μεγάλη πιατέλα (ή σε ένα μπολ σερβιρίσματος). Ρίξτε άλλα 200ml βραστό νερό στην κατσαρόλα αργής κουζίνας, προσθέστε το κουσκούς και ανακατέψτε μερικές φορές με ένα πιρούνι για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα οι κόκκοι. Σκορπίζουμε πάνω από το κρεμμύδι, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το κουσκούς να μουλιάσει για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  3. Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τους χουρμάδες με το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να μουλιάσουν κι αυτοί.
  4. Μόλις μαλακώσει το κουσκούς, χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να αφρατέψετε τους κόκκους, ανακατεύοντας με το ξύσμα λεμονιού καθώς το κάνετε. Ακουμπάμε στην πιατέλα με τα καρότα και προσθέτουμε τους χουρμάδες και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε τα φύλλα σπανακιού και το μεγαλύτερο μέρος του τυριού και ανακατέψτε ξανά. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο τυρί και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Σαλάτα με πεπόνι και φέτα!