Αυτή η ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο είναι πολύ εύκολη, γρήγορη και τόσο αφράτη που δε γίνεται να αντισταθεί κανείς! Είναι ιδανική για κολατσιό στο σχολείο ή στο γραφείο!
Υλικα:
4 αυγά
200 γρ γάλα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
300 γρ αλεύρι γ.ο.χ
10 γρ μπέικιν πάουντερ
300 γρ φέτα τριμμέμη
130 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
10 φέτες ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη φέτα, το κεφαλοτύρι και το ζαμπόν.
- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και μόλις ομογενοποιηθούν ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στην επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Δες το βίντεο παρασκευής:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;