Αυτή η απλή εκδοχή αρακά με κάρυ και πατάτες, μπορεί να παρασκευαστεί σε λιγότερο από μία ώρα και χρησιμοποιεί εύκολα και φθηνά υλικά.

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο ή οποιοδήποτε φυτικό λάδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 400γρ ντομάτες σε κονσέρβας ψιλοκομμένες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
  • 1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο
  • 3 μεσαίου μεγέθους πατάτες (περίπου 650g, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια 2,5cm
  • 300g κατεψυγμένα μπιζέλια

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τους σπόρους κύμινου. Μόλις αρχίσουν να τσιγαρίζουν, προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 5-6 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
  2. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό. Προσθέστε τις ντομάτες με 200ml νερό και αφήστε να βράσουν. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί ο όγκος του υγρού, ανακατεύοντας τακτικά.
  3. Προσθέστε το αλάτι, τα μπαχαρικά, τις πατάτες και 300ml βραστό νερό. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες αλλά να μην σπάσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
  4. Προσθέστε τον αρακά με μια επιπλέον πιτσιλιά νερού (αν χρειάζεται) σκεπάστε και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό με πλακέ ψωμιά ή ρύζι. Μια κούπα φυσικό γιαούρτι είναι επίσης μια ωραία προσθήκη.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Αρακάς στο φούρνο με πατάτες