Αυτή η απλή εκδοχή αρακά με κάρυ και πατάτες, μπορεί να παρασκευαστεί σε λιγότερο από μία ώρα και χρησιμοποιεί εύκολα και φθηνά υλικά.
Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο ή οποιοδήποτε φυτικό λάδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 400γρ ντομάτες σε κονσέρβας ψιλοκομμένες
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
- 1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο
- 3 μεσαίου μεγέθους πατάτες (περίπου 650g, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια 2,5cm
- 300g κατεψυγμένα μπιζέλια
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τους σπόρους κύμινου. Μόλις αρχίσουν να τσιγαρίζουν, προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 5-6 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
- Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό. Προσθέστε τις ντομάτες με 200ml νερό και αφήστε να βράσουν. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί ο όγκος του υγρού, ανακατεύοντας τακτικά.
- Προσθέστε το αλάτι, τα μπαχαρικά, τις πατάτες και 300ml βραστό νερό. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες αλλά να μην σπάσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
- Προσθέστε τον αρακά με μια επιπλέον πιτσιλιά νερού (αν χρειάζεται) σκεπάστε και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό με πλακέ ψωμιά ή ρύζι. Μια κούπα φυσικό γιαούρτι είναι επίσης μια ωραία προσθήκη.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;