Όταν είχαμε πάει στην Σαντορίνη, τρελαθήκαμε τόσο πολύ με τους παραδοσιακούς ντοματοκεφτέδες, που δεν γινόταν να μην ζητήσουμε την συνταγή, ώστε να τους φτιάξουμε και εμείς στο σπίτι. Είναι μία εκπληκτική λιχουδιά που λειτουργεί τέλεια ως μεζές ή συνοδευτικό στο τραπέζι μας. Η ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της. Στο τέλος, μπορείτε να τους σερβίρετε με ένα dip από στραγγιστό γιαούρτι ή να φτιάξετε μία σως γιαουρτιού με μέντα. Δείτε πως θα τους φτιάξετε:
Τι θα χρειαστείτε τους ντοματοκεφτέδες;
- 400 γρ. ντοματίνια ή ντομάτες για σαλάτα, ψιλοκομμένες
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κτσ πελτέ ντομάτας
- 2 κτσ φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
- Αλάτι και πιπέρι
- 120γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
- λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση Συνταγής
- Σε ένα τηγάνι, σωτάρετε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά.
- Προσθέστε τις κομμένες ντομάτες και ανακατέψτε. Μειώστε την ένταση της φωτιάς και σιγομαγειρέψτε για άλλα 3-5 λεπτά.
- Μεταφέρετε τις ντομάτες σε ένα μπολ όπου θα προσθέσετε και τον πελτέ ντομάτας αλλά και τα μυρωδικά μαζί με αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέστε το αυγό και το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Εάν χρειαστεί, προσθέστε και άλλο αλεύρι.
- Σε υψηλή φωτιά, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι για να τηγανίσετε τους ντοματοκεφτέδες. Όταν θεωρήσετε ότι το λάδι έχει ζεσταθεί αρκετά, ρίξτε λίγη από τη ζύμη για να δείτε εάν τηγανίζεται ή όχι. Εάν είναι έτοιμο το λάδι, τότε σχηματίστε κεφτέδες με τη ζύμη και ρίξτε τους στο τηγάνι. Χαμηλώστε την φωτιά σε μέτριας έντασης όσο τηγανίζετε τους ντοματοκεφτέδες. Όταν αρχίσει η μία μεριά να αποκτά χρώμα και να γίνεται τραγανή, τότε γυρίστε.
- Αφού βγάλετε τους ντοματοκεφτέδες από την φωτιά, βάλτε τους κατευθείαν σε χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξει το πολύ το λάδι.
- Οι ντοματοκεφτέδες σας είναι έτοιμοι για απόλαυση!Μπορείτε να σερβίρετε με στραγγιστό γιαούρτι ως dip, ταιριάζει πολύ!