Εδώ είναι ένα γεύμα με ψάρια στο φούρνο τυλιγμένα σε μπέικον! Προσαρμόστε το με μια προαιρετική πάστα ελιάς και γαύρου για όσους αγαπούν πιο δυνατές γεύσεις. Χρησιμοποιήστε κατεψυγμένα ψάρια για να μειώσετε το κόστος.

Συστατικά

Για την ταπενάδα (προαιρετικά)

  • 1 μικρό ματσάκι πλατύφυλλο μαϊντανό, χοντροκομμένο
  • 3-4 λιαστές ντομάτες, για γεύση
  • 15gr ελιές μαύρες ή πράσινες χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη, χοντροκομμένη
  • 1-2 γαύροι (προαιρετικά)
  • 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τα ψάρια

  • 500gr 2oz κατεψυγμένο λευκό ψάρι (ο μπακαλιάρος, το pollock και το monkfish λειτουργούν καλύτερα), αποψυγμένο
  • 200gr μενταγιόν μπέικον μη καπνιστό
  • 1 κουταλιά της σούπας κραμβέλαιο

Για συνοδευτικό

  • μπρόκολο στον ατμό

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C.
  2. Για την ταπενάδα, πολτοποιήστε τον μαϊντανό, τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, την κάπαρη και τον γαύρο σε ένα μπολ μέχρι να σπάσουν. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το πολτοποίηση μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός που απλώνεται. Αλατοπιπερώστε και αφήστε το στην άκρη όσο ετοιμάζετε το ψάρι.
  3. Κόψτε το ψάρι σε χοντρά δάχτυλα πλάτους περίπου 2 cm/¾ και μήκους 8 cm/3 in, αν είναι δυνατόν. Κόψτε τα μενταγιόν μπέικον στη μέση κατά μήκος και, χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος του μαχαιριού, ισιώστε το μπέικον κατά μήκος, τεντώνοντάς το όσο προχωράτε. Αυτό θα το κάνει λεπτό και αρκετά μακρύ για να τυλιχτεί γύρω από το ψάρι.
  4. Αν έχετε φτιάξει την ταπενάδα, αλείψτε το ψάρι με την ταπενάδα παντού και μετά τυλίξτε με το μπέικον. Εάν δεν χρησιμοποιείτε την ταπενάδα, απλώς τυλίξτε μια λωρίδα μπέικον γύρω από το ψάρι για να καλύψετε όσο το δυνατόν περισσότερο τη μέση
  5. Βάλτε το ψάρι, ενώστε το με την πλευρά προς τα κάτω σε ένα ταψί φούρνου και ψήστε για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό το μπέικον και να ψηθεί καλά το ψάρι. Σερβίρουμε με το μπρόκολο στον ατμό.

Καλή επιτυχία!