Μετά τις καταχρήσεις των εορτών, σίγουρα χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα από το κρέας. Η πιο ασφαλής εναλλακτική είναι τα θαλασσινά και ιδιαίτερα οι γαρίδες. Επειδή όμως ακόμα βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, είναι ευκαιρία να πειραματιστείς δοκιμάζοντας να τις χρησιμοποιήσεις σε σούπες. Δες στη συνέχεια μια πανεύκολη αλλά εξαιρετικά νόστιμη συνταγή, που σίγουρα δε θα σε απογοητεύσει!
Υλικά
250 γρ. γαρίδες μικρές κατεψυγμένες και ξεφλουδισμένες
150 γρ. ρύζι μπασμάτι
8 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κ.σ. πάστα κάρι κόρμα
400 ml γάλα καρύδας
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάλε τις γαρίδες σε ένα μπολ με νερό, μέχρι να ξεπαγώσουν. Καβούρδισε το ρύζι για τρία λεπτά σε μια κατσαρόλα χωρίς λάδι. Καθάρισε και ψιλόκοψε τα κρεμμυδάκια. Στη συνέχεια πρόσφερε στην κατσαρόλα με το ρύζι λίγο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και την πάστα κόρμα. Ανακάτεψε για λίγα λεπτά και πρόσθεσε το γάλα καρύδας και 2 1/2 φλυτζάνια νερό. Βράσε για 10 περίπου λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Τα τελευταία 5 λεπτά στάγγιξε τις γαρίδες, αν θες κόψε τες σε μικρότερα κομμάτια και πρόσθεσέ τις στη σούπα. Αλατοπιπέρωσε το φαγητό και όταν το ρύζι είναι έτοιμο, αποσύρεις από τη φωτιά και σερβίρεις!
Διαβάστε επίσης: Απλά tips για να ψήσεις την πιο τέλεια μπριζόλα! | Thats Life. Life as it is!
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.