Σε δέκα λεπτά, μπορείτε να έχετε αυτή την υγιεινή σαλάτα με ζυμαρικά τόνου έτοιμη για το γεύμα ή το δείπνο σας σε πακέτο.
Συστατικά
- 150gr ζυμαρικά ολικής αλέσεως, μαγειρεμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (σε al dente) και στραγγισμένα
- 150gr ελιές, ψιλοκομμένες
- 150gr κονσέρβα τόνου, στραγγισμένο
- 75gr παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο πλατύφυλλο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για τη σαλάτα
- 3 καρότα, τριμμένα ή κομμένα σε κορδέλες χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών
- 1 αγγούρι, αφαιρούμενοι σπόροι και τριμμένο ή κομμένο σε κορδέλες χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών
- 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
Μέθοδος
- Τοποθετήστε τις μαγειρεμένες πένες σε ένα μεγάλο μπολ με όλα τα άλλα υλικά (η υπολειπόμενη θερμότητα από τα ζυμαρικά θα ζεστάνει τα άλλα υλικά για να σας δώσει ένα ζεστό πιάτο ζυμαρικών).
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ βάζουμε το τριμμένο καρότο, το αγγούρι και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ανακατεύουμε.
- Σερβίρετε και τα δύο μπολ σαλάτας μαζί στο τραπέζι, ζεστά ή στο ψυγείο και ανακατεύετε μαζί για μια γεμάτη μεσημεριανό σαλάτα.
Καλή όρεξη!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;