Είμαστε στο Φεβρουάριο και δειλά έχουμε αρχίσει να προετοιμαζόμαστε για την Άνοιξη. Σιγά σιγά ξεκινάμε διατροφή, με αποτέλεσμα να αναζητάμε συνταγές νόστιμες και κατάλληλες για δίαιτα. Δοκίμασε σήμερα να φτιάξεις αυτά τα σουβλάκια με τόνο. Σίγουρα θα τα απολαύσεις και δε θα επιβαρυνθείς με περιττά λιπαρά.
Υλικά
2 φέτες τόνο σε κυβάκια
χυμός από 1 λεμόνι
1 κ.γ μείγμα μπαχαρικών
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
12 ντοματίνια
2 κολοκυθάκια σε φέτες
1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
8 ξυλάκια για σουβλάκι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα ξυλάκια. Βάζουμε τον τόνο, το λεμόνι, τα μπαχαρικά και το λάδι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο. Περνάμε στα ξυλάκια τον τόνο, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια και το κολοκυθάκι. Ψήνουμε σε τηγάνι με ραβδώσεις για 5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι ο τόνος να πάρει χρώμα. Πασπαλίζουμε με κόλιανδρο και σερβίρουμε.
Δείτε επίσης: Εύκολο snack με αυγό και ζαμπόν
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.