της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Τα baked oats έχουν αντικαταστήσει τα κέικ μας εδώ και καιρό. Και κάθε νέα συνταγή χωρίς αλεύρι και χωρίς ζάχαρη δεν παύει να είναι μια αγαπημένη προσθήκη στη διατροφή μας.
Σας είχα ξανά κάνει vegan muffin αχλαδιού αλλά είχε δύσκολα υλικά όποτε αποφάσισα να σας δείξω άλλη μια συνταγή με βρώμη και αχλάδι!
Υλικά για 5 μερίδες:
- 4 ώριμα μεσαία αχλάδια
- 1,5 φλ. νιφάδες βρώμης
- 1 αυγό
- 1/2 φλ. γάλα
- 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
- 2 κ.γλ. λάδι καρύδας
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 10 σταγόνες άρωμα βανίλιας με γλυκαντικό
- 1 κ.σ. αμύγδαλο ή φουντούκι θρυμματισμένο
- 1 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας με στέβια
Εκτέλεση:
- Αλέθω πρώτα τη βρώμη και διαδοχικά προσθέτω τα υλικά μου εκτός από το αμύγδαλο και τη σοκολάτα
- Aλέθω καλά στο multi.
Μοιράζω τη ζύμη μου σε 4-5 ατομικά ταψάκια ή φόρμες ψησίματος και ψήνω στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο airfryer για 12 λεπτά. Στον κλασικό φούρνο θα χρειαστεί 15-16 λεπτά.
Καλή απόλαυση!
Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;