Η Feijoada είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και παραδοσιακά πιάτα της Βραζιλίας. Η καταγωγή της χάνεται στα βάθη της ιστορίας και είναι ένα φαγητό που συνδέεται άμεσα με την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας. Η πλούσια γεύση της, η ζεστή υφή της και τα αρώματα της, κάνουν αυτό το πιάτο μοναδικό και αξέχαστο. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για να φέρετε λίγο από τη Βραζιλία στο τραπέζι σας.

Υλικά

  • 500 γρ. μαύρα φασόλια
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους
  • 200 γρ. χοιρινό λουκάνικο, κομμένο σε φέτες
  • 200 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρέσκος μαϊντανός για το γαρνίρισμα

Οδηγίες

  1. Ξεκινήστε από τα μαύρα φασόλια: βάλτε τα σε ένα μπολ με άφθονο νερό και αφήστε τα να μουλιάσουν για τουλάχιστον 12 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και προσθέστε το μπέικον. Σοτάρετε μέχρι να γίνει τραγανό.
  3. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.
  4. Προσθέστε το μοσχαρίσιο κρέας και το χοιρινό λουκάνικο και σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  5. Στραγγίστε τα μαύρα φασόλια και προσθέστε τα στην κατσαρόλα.
  6. Προσθέστε το κόκκινο κρασί, τα φύλλα δάφνης, το κύμινο και την καπνιστή πάπρικα. Ανακατέψτε καλά.
  7. Προσθέστε αρκετό νερό ώστε να καλύψει όλα τα υλικά και αφήστε το να βράσει. Στη συνέχεια, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 2-3 ώρες, μέχρι τα φασόλια και το κρέας να μαλακώσουν.
  8. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης.
  9. Σερβίρετε ζεστό, γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό.

Καλή σας όρεξη!

Διάβασε επίσης:

Τάκος μοσχαρίσιο στο Air Fryer