Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα λάιμ σας, βεβαιωθείτε ότι είναι σε θερμοκρασία δωματίου και, στη συνέχεια, κυλήστε σταθερά στον πάγκο εργασίας σας πιέζοντας με την παλάμη σας για να βγάλετε όσο περισσότερο χυμό μπορείτε πριν τα κόψετε στη μέση και τα ξεζουμίσετε.
Συστατικά
- 20gr ματσάκι μέντας
- 3 κουταλιές της σούπας χρυσή ζάχαρη άχνη
- 150ml φρέσκος χυμός λάιμ (περίπου 8 λάιμ), συν μερικές φέτες λάιμ για σερβίρισμα
- 2 χούφτες πάγο
- 1 λίτρο παγωμένη σόδα
Μέθοδος
- Διαλέγουμε τα φύλλα από τη μέντα και βάζουμε στη βάση μιας μεγάλης κανάτας. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και μετά περιχύνουμε με το χυμό λάιμ. Χρησιμοποιήστε την άκρη ενός πλάστη ή ξύλινης κουτάλας για να τα ανακατέψετε όλα μαζί, συνθλίβοντας τα φύλλα μέντας και διαλύοντας τη ζάχαρη.
- Προσθέστε λίγο πάγο και στη συνέχεια ρίξτε το παγωμένο νερό σόδας. Γεύση – μπορεί να σας αρέσει λίγο πιο γλυκό, αν ναι, προσθέστε πρέζες επιπλέον ζάχαρη. Επιπλέον σφήνες ασβέστη (και πάγος) μπορούν να προστεθούν στα ποτήρια για το σερβίρισμα ή κατευθείαν στην κανάτα.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;