Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα λάιμ σας, βεβαιωθείτε ότι είναι σε θερμοκρασία δωματίου και, στη συνέχεια, κυλήστε σταθερά στον πάγκο εργασίας σας πιέζοντας με την παλάμη σας για να βγάλετε όσο περισσότερο χυμό μπορείτε πριν τα κόψετε στη μέση και τα ξεζουμίσετε.

Συστατικά

  • 20gr ματσάκι μέντας
  • 3 κουταλιές της σούπας χρυσή ζάχαρη άχνη
  • 150ml φρέσκος χυμός λάιμ (περίπου 8 λάιμ), συν μερικές φέτες λάιμ για σερβίρισμα
  • 2 χούφτες πάγο
  • 1 λίτρο παγωμένη σόδα

Μέθοδος

  1. Διαλέγουμε τα φύλλα από τη μέντα και βάζουμε στη βάση μιας μεγάλης κανάτας. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και μετά περιχύνουμε με το χυμό λάιμ. Χρησιμοποιήστε την άκρη ενός πλάστη ή ξύλινης κουτάλας για να τα ανακατέψετε όλα μαζί, συνθλίβοντας τα φύλλα μέντας και διαλύοντας τη ζάχαρη.
  2. Προσθέστε λίγο πάγο και στη συνέχεια ρίξτε το παγωμένο νερό σόδας. Γεύση – μπορεί να σας αρέσει λίγο πιο γλυκό, αν ναι, προσθέστε πρέζες επιπλέον ζάχαρη. Επιπλέον σφήνες ασβέστη (και πάγος) μπορούν να προστεθούν στα ποτήρια για το σερβίρισμα ή κατευθείαν στην κανάτα.

Καλή απόλαυση!